Estrena: Ací no paga ningú

Cartell estrena

Concert solidari ESTIRA'M LA LLENGUA I TRAURÀS MÚSICA

Dimecres 2 d'abril celebrarem un concert solidari de la mà del nostre alumne de 4t d'ESO Quique Tàrrega i acompanyat de teclats i guitarra per l'exalumna Maria Hernández.

El concert compatarà amb 11 cançons en la nostra llengua. Moltes de les cançons són de coneguts autors i d'altres són composicions pròpies de Quique.

Us esperem a tots a la una del migdia.foto Quique y María

Experiències al projecte de parelles lingüístiques

Ja fa uns quants mesos que vaig començar aquest projecte i per mi ha sigut, fins aquest moment, una experiència enriquidora no sols a l'àmbit acadèmic sinó també al personal .

El primer dia vaig conèixer a la meua parella lingüística i a partir d’eixe moment començarem a conèixer-nos cada vegada més. Amb el pas del temps descobrirem que teníem moltes coses en comú, i no paràvem de parlar al pati de les coses que mes ens agradaven.

Però no tot ha sigut tan fàcil com pareix, moltes vegades has de lluitar contra la frustració de veure com la teua parella lingüística no avança o li costa expressar-se a l’hora de parlar. El més important en aquests casos es no rendir-se i continuar esforçant-se per a progressar i millorar, cada vegada més, el nivell de les converses.

Dia a dia he pogut veure com els obstacles anaven desapareixent, i la satisfacció del resultat obtingut després d’un esforç tan gran t’anima a continuar en aquest projecte en  el qual pots ajudar a una persona, sempre guiat pels professionals del centre, i el que és més important fer un amic amb qui compartir les teues idees i pensaments.

Sé que encara queda un camí molt llarg per aconseguir el nivell que m’agradaria que la meua parella lingüística aconseguira, però se que al final podrem arribar a les nostres metes i això és un dels motius que m’anima a continuar ajudant a qui ho necessita.

Per això quan em pregunten si no preferiria fer una altra cosa jo dic contundentment que no, perquè no canviaria aquests moments per res del món. Així que anime a qualsevol persona, tant si vols aprendre com si vols ensenyar a algú, que participe en aquest projecte. T’ho assegure, no te’n penediràs.

Alejandro Velázquez Arbona, 1r de batxillerat

Estira’m la llengua és una gran oportunitat per  parlar valencià i ajudar a persones que puguen tindre qualsevol dificultat per parlar-hi,  i que d'aquesta forma puguen millorar i practicar valencià d’una forma diferent a la de l’aula o a casa i per a poder aprendre molt de vocabulari d'una forma diferent a la que poden trobar a classe i així tindre més fluïdesa i veure d'una altra manera aquesta llengua i el seu aprenentatge.

A la meua parella lingüística li diuen Andrea, i es una xiqueta molt simpàtica que ve d'una població en el qual es parla valencià, però tot i això no és una xiqueta que tinga molta fluïdesa per parlar, encara que te moltes ganes d’aprendre i ha millorat una barbaritat.

En les primeres quedades estava un poquet nerviosa, li costava un poc parlar... però al cap del temps va fer un canvi impressionant, va agafar més confiança i ara, encara que amb alguna errada, no para de parlar valencià no se li escapa cap paraula en castellà i sempre que quedem hi ha molt bon rotllo i ganes d'aprendre per part de les dues.

Anime a tot el món  a  participar amb aquesta experiència perquè és molt agradable i realment ajuda a poder millorar el valencià. 

Marta Velázquez Arbona, 1r de batxillerat


Bon Nadal!

felicitacio

Centro colaborador UCV

Empresas colaboradoras FCT

Compucenter
Dynos - TIC Soluciones
Doctor PC
APP C/ Cuenca
Grim Sistemas
Fundación Hospitales NISA
Gallego Telecomunicaciones
RAMDAC Informática
Hospital General Universitario
Optimiza Tecnología
CIPF: Centro de Investigación
APP C/ Quart
Ayuntamiento de Alboraya
excelencia +400