Com és el projecte per al nostre voluntariat?

Aquest any hem començat al col·legi el projecte d’Estira’m la llengua. En aquest projecte estem intentant ajudar a gent d’altres cursos a parlar millor la nostra llengua, fent parelles lingüístiques que queden per parlar als esbarjos. Jo he estat una de les voluntàries i la veritat és que fins ara, m’està agradant molt.

Al començament tot era una mica estrany ja que les parelles lingüístiques i el voluntaris no ens coneixíem, i no sabíem molt bé com havíem de fer les coses.

La primera volta que vam quedar al pati per parlar va ser tan sols per presentar-nos, però parlant tota l’estona en valencià, perquè d’açò va el projecte, i tots teníem una mica de vergonya perquè no estàvem segurs de què dir. Però la resta de dies van ser més divertit, perquè cada vegada anàvem coneixent-nos més i parlant de coses més interessants. Ara ja es quasi com si solament fórem uns amics parlant en valencià a l’hora de l’esbarjo.

La veritat és que per a mi aquesta experiència està molt bé i m’està agradant molt, no sols pel fet de parlar en valencià i de poder ajudar a una persona a millorar el seu nivell de valencià, sinó també perquè estem fent nous amics d’altres cursos, i a més estem practicant el valencià quasi sense pensar-ho.

En resum, jo pense que aquesta activitat està sent molt útil tant per als aprenents com per als voluntaris, així que espere que s‘anime molta més gent a fer-la, perquè de segur que s’ho passaran genial i milloraran molt el seu nivell de valencià.

Belen Roqueta, 1r de Batxillerat

Col·laborem amb UCV

Empresas colaboradoras FCT

Compucenter
Dynos - TIC Soluciones
Doctor PC
APP C/ Cuenca
Grim Sistemas
Fundación Hospitales NISA
Gallego Telecomunicaciones
RAMDAC Informática
Hospital General Universitario
Optimiza Tecnología
CIPF: Centro de Investigación
APP C/ Quart
Ayuntamiento de Alboraya